Vores historie:

I 2016 flytter vi til Arrild i Sønderjylland. Lene har i månederne op til forelsket sig i mohairgeder som hun har set i nogle artikler. Kort efter ankomsten bliver der slået en mohairged op på DBA. Det bliver startskuddet til Helsegårdens Mohair. Vi kører afsted efter Molly som er en skøn ged. Hun bliver læsset i et hundetransportbur i bilen. CHR nummer anede vi ikke hvad var, så det måtte vi løse efterfølgende. På vej hjem med Molly går det op for os at geden er et flokdyr. Og én ged er ikke en flok. Derfor går Lene i gang med at ringe rundt til de avlere hun kan finde, og forsøger at overdøve en brægende, tissende og kraftigt lugtende ged i bilen. Vi får kontakt til en avler som gerne vil hjælpe os. Det kan dog først blive dagen efter, at vi kan komme på besøg. Og hvis vi evt. køber en ged vil der gå yderligere et par dage før vi kan hente den.

Dette bliver en øjenåbner. Hvor var der dog meget vi ikke vidste. Eksempelvis var vi ikke klar over at geder kan stilles på skue, vi anede intet om M-status og klovtest. Interessen var nu endnu mere vakt, så det var træls at vores første skønne ged Molly ikke var M-status. Det betød at vi skulle have blodprøver på vores hastigt voksende flok, tre gange med et års mellemrum, så processen tog godt to år. Ved avleren købte vi Filuka som kom med hjem til Molly. Filuka havde M3 status, men ved indflytningen til Molly mistede hun sin M-status.

Molly havde vi desværre kun knap en måned. Så blev hun ramt af fluelarver og måtte aflives.

Nu stod vi igen med en enlig ged som manglede selskab. Igen var DBA vores ven, så der fandt vi en flok på fire, to geder, en kastrat og en buk. Uvidende som vi var, lukkede vi denne sammentømrede flok ind til vores enlige ged. I den situation kunne Filuka have lagt sig til at dø, fordi hun blev holdt udenfor flokken. Heldigvis er Filuka en meget kælen og social ged som elsker sine mennesker. Det er nok årsagen til at hun har overlevet alle vores begynderfejl. I de første år mistrivedes hun og tabte sit første kid. Hendes mohair blev ganske forfærdelig at se på, men hendes sind gjorde at vi beholdt hende. 

Siden voksede flokken, men aldrig siden har vi sat en enlig ged ind i en flok. Det tog næsten fire år og en masse hårdt arbejde, før Filuka fandt sin plads i flokken, blev drægtig, og nu er mor til sit andet kid(2021). Dette er også årsagen til at vi aldrig sælger en enlig ged hos Helsegårdens Mohair.

Først i 2019 var vi klar til at tage på dyrskue i Ribe, med M3-status og klovtest. Vi stillede med tvillingebukkene Helsegårdens Einar og Helsegårdens Frodo. De blev begge fint præmieret, og Helsegårdens Einar blev skuets bedste mohairbuk og skuets bedste ungbuk. Vi vandt de fineste ovnfaste fade og æren.

Vi har aldrig et eneste øjeblik fortrudt at vi er blevet avlere af mohairgeder. Arbejdet med gederne opvejes til fulde af deres kærlige, nysgerrige sind og den brægende hilsen så snart vi nærmer os stalden.

Hvis du selv overvejer at blive avler af mohairgeder, så kontakt os endelig  for mere information. Vi giver gerne en kop kaffe hvis i kigger forbi.

67402433_2405854323071899_34642170048675
67381905_2405854333071898_34130896368665